Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ölbräserad vildsvinsgryta med picklad rödlök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En mustig gryta med mörkt öl och en svag hetta av chili och sötma av sirapsstekt lök. Servera med kokta vaxbönor och picklad rödlök

Ingredienser

6 portioner
  • cirka 1 kg vildsvinskött av bog
  • 50 mörk lager eller stout
  • 2 tsk svampsoja
  • 2 msk koncentrerad viltfond
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 röd, spansk chili
  • 2 tsk repad timjan
  • 1 lagerblad
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten

Till servering

  • kokta vaxbönor
  • hackad persilja

Så här gör du

  1. Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Koka upp öl, soja och viltfond i en gryta. Lägg i köttet lite i taget, så att det kokar i grytan hela tiden.
  2. Skala och skär lökarna i stora klyftor. Dela klyftorna på mitten och fräs i en stekpanna med smör och mörk sirap. Lägg över i grytan.
  3. Snitta chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Skär chilin i skivor och tillsätt i grytan tillsammans med timjan och lagerblad. Sänk värmen och låt grytan sjuda i cirka 1 timme. Red av grytan med majsstärkelsen utrört i vattnet. Låt koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Picklad rödlök: Skala och skär rödlökarna i tunna skivor. Blanda ättikssprit, socker, salt och vatten i en kastrull och koka upp. Låt lagen kallna och lägg i lökarna. Låt stå i 30 minuter. Servera till grytan med kokta vaxbönor. Strö över hackad persilja.