Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oklassisk Pasta Pesto

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Pesto är fantastiskt, både om man håller sig inom ramarna eller vågar ta ut svängarna. Dessutom är det snabbt och busenkelt! Denna pesto är med ruccola, mynta och koriander men men vill du ha en vanlig pesto kör du bara samma recept men tar basilika istället. Gör med fördel en stor sats för hållbarheten är lång i kyl.

Ingredienser

4 portion
  • 1/2 ruccola
  • 1 koriander
  • 1 mynta
  • 2 st vitlöksklyfor
  • 1 dl pinjenötter
  • 3-4 dl olivolja
  • 1/2 st citron saft
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 2 st mozzarella
  • 1 parmaskinka

Så här gör du

  1. Koka valfri pasta
  2. Medan pastan kokar lägger du i vitlök, örter, ruccola och citronsaften i en mixer och mixa ca 20 sek eller tills allt hackats och blandats.
  3. I med pinjebötter och parmesan och mixa 10 sek. I med häften av olivoljan och mixa slät. Addera därefter olivolja till önskad konsistens.
  4. Häll av pastan men spara lite pastavatten. Blanda pastan och peston i kastrullen och späd med lite pastavatten om det blir för klibbigt.
  5. Riv över lite mozzarella och parmaskinka och servera.