Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Octopus bowl

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Massor av goda smaker ryms i den här skålen. Smaksätt majonnäsen med en till två teskedar wasabi beroende på hur stark du vill ha den.

Ingredienser

4 portioner
  • 3-4 dl svart ris eller basmati och vildris
  • 400 g bläckfisk
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • salt
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 salladslökar
  • 6 centimeter rättika
  • 150 g kimchi
  • 150 g algsallad
  • 2 avokado
  • 1 tsk svart sesamfrö

Wasabimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk wasabi

Så här gör du

  1. Wasabimajonnäs: Blanda wasabi och majonnäs till den styrka som passar dig bäst.
  2. Koka riset enligt förpackningen.
  3. Skär bläckfisken i 2-3 centimeter stora bitar. Koka bitarna i cirka 5 minuter i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och fräs bitarna i olja tillsammans med vitlöken och salta lätt. Lägg bitarna i en skål och blanda ner teriyakisåsen. Strimla salladslöken och strö över.
  4. Svarva rättikan och lägg den i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet före servering.
  5. Servering: Lägg upp riset i skålar. Lägg på bläckfisk, kimchi, algsallad och rättika. Skala, kärna ur och skiva avokadon tunt och lägg i skålarna. Strö över svarta sesamfrön och servera med wasabimajonnäs.