Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyttigt bröd utan mjöl och gäst

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Brödet är gott och så enkelt att laga. Otroligt saftigt och behöver inte gäsa. Innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om du väljer glutenfri havregryn).

Brödet passar perfekt som tillbehör till soppa.

Ingredienser

1 bröd
  • 80 g finhackade mandlar
  • 60 g solrosfrön
  • 80 g havregryn
  • 1 msk bakpulver
  • 170 g keso
  • 1 tsk havssalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandlarna och resten av ingredienserna i en bunke. Häll smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper. Stekas längst ner i 35-45 min (jag steker mina bröd i 40 min). Enjoy!
2 kommentarer om "Nyttigt bröd utan mjöl och gäst"
  • barbro58
    barbro58

    Skulle det inte vara 4 ägg i smeten? Mitt bröd blev bara skit! Surfar jag vidare så hittar jag samma recept men med 4 ägg i smeten! Där fick soptunnan sig ett skrovmål!