Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyttiga spenat och tonfiskbiffar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ät som de är eller varför inte till färsk pasta eller i ett hamburgerbröd!

Ingredienser

1 portion
  • 1 burk tonfisk i vatten,avrunnen!
  • 1 Ägg
  • 0,75 dl Kesella, kvarg valfri fetthalt!
  • 1 
1 näve färsk spenat

  • lite salt och svartpeppar
  • lite pressad vitlök
  • Stek i olivolja

Servera med

  • 
2 näve färsk spenat

  • rostade pumpafrön, pinjenötter eller solrosfrökärnor
  • Skvätt över lite citron
  • lite riven parmesanost

Så här gör du

  1. Mixa spenat med kvarg. Blanda samman det med avrunnen tonfisk och ett helt ägg. Salta lite lite och några drag svartpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Forma 4 biffar och stek dem på medelvärme någon någon minut på varje sida.
  3. Lägg färsk spenat på en tallrik. Rosta pumpafrön och strö över. Lägg på biffar och skvätt över lite citronsaft. Ät som det är eller tillsammans med färsk pasta eller nygräddat bröd!