Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

nyttig, vegansk chunky strawberry, dubble chocolate nicecream helt utan tillsatt socker.

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 Glasspaket
  • 1 burk Kyld kokos mjölk/grädde
  • 5 Mogna bananer
  • 2 msk Kakao
  • 2 krm Vaniljpulver äkta
  • 1 krm kardemumma
  • 200 Gram mörkchoklad, sockerfri
  • 1 pkt Färska jordgubbar

Så här gör du

  1. Mixa banan, kardemumma, vaniljpulver och kakao.
  2. Ta 1/2 kokosmjölken/-grädden i en metallbunke. Ta hälften av det "hårda fettet" i burken och vispa det fluffigt försiktigt med hjälp av en elvisp. Häll succesivt i hälften av det vattniga samtidigt som du fortsätter vispa så blir det en gräddig och krämig konsistens. Ställ in i kylen.
  3. Skölj och hacka jordgubbarna i lämplig storlek för att ha i din glass.
  4. Häll ner bananmixen tillsammans med kokosgrädden och vispa försiktigt tills att allt blivit en enda len smet. Ställ på kylning.
  5. Värm nu resten av okosmjölken/-grädden i en kastrull. Dela chokladen i små bitar. När kokosmjölken/-grädden börjar bubbla upp tar du kastrullen från plattan. Ha ner chokladbitarna och rör om tills att all choklad smält och blivit en enda len chokladsmet.
  6. Ta en gammal glassförpackning. Varva banansmeten med chokladsmeten. Frys in över natten. Alternativt kör i glassmaskinen.
Du kanske även gillar