Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyttig dessert! Grapekräm med honungsrostade havregryn

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Enkel fräsch och nyttig dessert eller lyxigt mellanmål!
Vill du lyxa till ännu mer, riv vit choklad över!

Ingredienser

2 portion

Grapekräm

  • 1 Saft av Grapefrukt, 1 dl
  • 1,5 Gelatinblad blötlagda
  • 250 g kesella lätt
  • 2-3 msk Socker
  • 2 Äggvitor uppvispade

Honungsrostade havregryn

  • 1 dl Havregryn
  • 2-3 msk Honung

Servera med

  • Mycket färska hackade/skivade jordgubbar

Så här gör du

  1. Blötlägg gelatinblad i cirka 5 minuter. Vispa äggvitor till hårt skum, vänd ner sockret och vispa ytterligare litegrann. Blanda samman kesella och grapesaft. Tryck ur vattnet ur gelatinbladen, värm dem i micron så de smälter. Låt de svalna något innan du vispar ner det i kesellan. Vänd där efter ner äggvitorna. Häll upp i en skål och låt stå i kyl cirka 3-4 timmar.
  2. Hetta upp en stekpanna, torr!!! Lägg ner havregryn och rosta dem lätt tills de får lite lite färg, det får inte börja lukta bränt! När de är färdig rostade ta av pannan från värmen, rör i honung så det smälter ner och blandas. Häll upp det på ett fat och låt svalna/torka!
  3. Servera krämen med mycket färska hackade/skivade jordgubbar och honungsrostade havregrynen. Vid extra lyx, riv vit choklad över:)