Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyponkräm med vispgrädde

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Gott – och laddat med C-vitamin. Vill du ha krämen något sötad så kan du använda en droppe agavesirap, annars är det bara att njuta av krämen som den är! En härlig LCHF-dessert!

Ingredienser

4 PORTIONER

Nyponkräm

  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 –2 krm agavesirap
  • 2 msk chiafrön

Tillbehör

  • valfri grädde, till exempel vispgrädde, sojagrädde eller cashewgrädde

Så här gör du

  1. Nyponkräm: Vispa nyponskalsmjölet och vatten till en jämn och klumpfri smet. Tillsätt agavesirap och chiafrön och låt stå kallt till servering.
  2. Servera med vispbar sojagrädde, vispgrädde eller cashewgrädde.
  3. Vid servering ser det snyggt ut att sikta lite nyponskalsmjöl över det vita fluffet och sedan är det bara att njuta av en dessert som är både nyttig och god.