Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nudlar med fläskkött och jordnötter


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En smakrik lunchlåda med nudlar, och jordnötter som tillbehör.

Ingredienser

4 portioner
  • 
1/2 pkt äggnudlar (cirka 125 g)

  • 250 g fläskkött, karré eller fläskharé
  • 
2 morötter

  • 1/2 rödlök

  • 50 g sockerärter
  • 
1 röd paprika
  • 
50 g böngroddar
  • 
2 msk neutral olja eller kokosfett till stekning


Dippsås:


  • 4 msk sweet chilisås
  • 
1 msk ljus soja

  • 1 lime, finrivet skal av 1/2 och saften
  • 
1 tsk riven färsk ingefära
  • 
2 msk neutral olja
  • 
1 vitlöksklyfta

  • 1 msk hackad färsk koriander


Att strö över

  • 
1 dl salta jordnötter

Så här gör du

  1. 
1. Lägg nudlarna i blöt 1-2 timmar tills de är mjuka eller koka dem enligt paketet.

  2. Strimla och stek köttet, lägg över i en skål.

  3. Skala morötterna och strimla eller riv dem grovt. Skala och strimla rödlöken, strimla paprikan och sockerärterna.

  4. Stek eller woka alla grönsaker och lägg i groddarna mot slutet.

  5. Tillsätt köttet och nudlarna. Vänd i lite av dippsåsen och servera resten till nudlarna. Strö över jordnötter.