Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nötgröt med nyponkräm & mandelmjölk

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Det finns en hel del recept på nötgröt. Här får hela nötter ligga i blöt och mixas sedan med mandelmjölk. Gillar du hasselnötsmjölk bättre så går det också utmärkt. Servera gärna med nyrörd nyponkräm och valfri mjölk. Perfekt LCHF-frukost.

Ingredienser

4 PORTIONER

Nötgröt

  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl hasselnötter, skållade
  • 1 dl mandel, skållade
  • 1 ⁄2 dl sesamfrön
  • 7 dl vatten
  • cirka 1⁄2 liter mandelmjölk

Nyponkräm

  • 1 ⁄2 dl nyponpulver
  • 1 1 ⁄2 dl hett vatten

Tillbehör

  • valfri mjölk, till exempel mejerimjölk, sojamjölk, havremjölk eller nötmjölk

Så här gör du

  1. Nötgröt: Lägg nötter och frön i en kastrull och häll på dubbla mängden vatten. Koka upp nötterna och ställ sedan svalt över natten.
  2. Häll av vattnet och mixa nötterna med mandelmjölken, hetta upp till lagom temperatur.
  3. Nyponkräm: Vispa ihop nyponpulver och vatten och hetta upp. Häll upp krämen i skål och servera ljummen eller kall.
  4. Servera gröt och nyponkräm med valfri mjölk.