Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nötbröd med skinka & pocherat ägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den perfekta LCHF-frukosten, brunchen eller mellanmålet! Det är enkelt att pochera ägg – om man låter det ligga och dra lite i ättiksvatten först.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ⁄2 dl ättika
  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 3 msk ajvar
  • salt och peppar
  • 4 msk bregott
  • 100 g kallrökt skinka
  • groddar

Nötbröd

  • 2 dl valnötter
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 ⁄2 dl hela linfrön
  • 1 ⁄2 dl pumpakärnor
  • 3 ägg
  • 1 ⁄2 dl rapsolja
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Nötbröd: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Hacka nötterna grovt. Blanda nötterna med mandelmjöl, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor och ägg i en bunke.
  3. Rör ner rapsolja, brödkryddor och salt. Blanda om väl. Häll smeten i en avlång brödform, cirka 1 1⁄2 liter. Grädda brödet 1 timme.
  4. Pocherat ägg: Häll ättika och vatten i en bunke. Knäck försiktigt i äggen och låt ligga i 5 minuter.
  5. Koka upp vatten i en kastrull och häll sedan i blandningen med ägg, ättika och vatten.
  6. Ta kastrullen från plattan och låt stå i 3 minuter. Fiska upp äggen med hålslev och lägg på en tallrik.
  7. Blanda crème fraiche, majonnäs och ajvar i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär 8 skivor av brödet. Bred bregott på skivorna och lägg dem två och två på tallrikar. Fördela skinkan och såsen.
  9. Toppa med groddarna. Lägg det pocherade ägget allra överst.