Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nötbröd med skinka & pocherat ägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Nötbröd med skinka & pocherat ägg
Klara Desser

Den perfekta LCHF-frukosten, brunchen eller mellanmålet! Det är enkelt att pochera ägg – om man låter det ligga och dra lite i ättiksvatten först.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ⁄2 dl ättika
  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 3 msk ajvar
  • salt och peppar
  • 4 msk bregott
  • 100 g kallrökt skinka
  • groddar

Nötbröd

  • 2 dl valnötter
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 ⁄2 dl hela linfrön
  • 1 ⁄2 dl pumpakärnor
  • 3 ägg
  • 1 ⁄2 dl rapsolja
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Nötbröd: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Hacka nötterna grovt. Blanda nötterna med mandelmjöl, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor och ägg i en bunke.
  3. Rör ner rapsolja, brödkryddor och salt. Blanda om väl. Häll smeten i en avlång brödform, cirka 1 1⁄2 liter. Grädda brödet 1 timme.
  4. Pocherat ägg: Häll ättika och vatten i en bunke. Knäck försiktigt i äggen och låt ligga i 5 minuter.
  5. Koka upp vatten i en kastrull och häll sedan i blandningen med ägg, ättika och vatten.
  6. Ta kastrullen från plattan och låt stå i 3 minuter. Fiska upp äggen med hålslev och lägg på en tallrik.
  7. Blanda crème fraiche, majonnäs och ajvar i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär 8 skivor av brödet. Bred bregott på skivorna och lägg dem två och två på tallrikar. Fördela skinkan och såsen.
  9. Toppa med groddarna. Lägg det pocherade ägget allra överst.
Du kanske även gillar