Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

“No Bake” choklad- avokado-ganache bars med chokladkola-botten

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Jag är en chokladälskare, och om du också tycker om choklad så bjuder jag idag på ett recept du verkligen inte borde tacka nej till. Detta är “Vegan No Bake choklad-avokado-ganache bars med en krispig chokladkola-botten”! Detta är definitivt en efterrätt (som en kall rawfood efterrättspaj) du kommer tycka om!

Läs mer på 100kitchenstories.se (för att få step-by-step- foton på hur du går tillväga)
Instagram 100kitchenstories

Ingredienser

1 liten sats , ca 7 bars/bitar (du kan dubbla satsen utan problem)

Botten

  • 4 valfritt knäckebröd (jag hade falu rågrut. Glutenfritt knäckebröd funkar mycket bra också!)
  • 40 g agave sirap
  • 25 g kallpressad ekologisk kokosolja
  • 2 tsk rå kakao
  • en nypa flingsalt

Ganache

  • 1 stor väl mogen avokado
  • 3 tsk rå kakao
  • 2 tsk steviaströ (eller agavesirap/honung)
  • 50 g mörk choklad (minst 70%)
  • + Eko raw cacao nibs

Så här gör du

  1. Använda en kniv och skär dina knäckebröd i bitar. Gör inte för små bitar (dvs till mjöl) utan behåll bitarna i ungefärliga storlek som varje ruta i rågrut, och möjligtvis lite mindre.
  2. Blanda ihop bitarna med sirap, kokosolja, kakao och flingsalt ordentligt. Nu kommer du få en seg blandning.
  3. Tryck ut denna blandning så mycket du kan, jämnt i en rektangulär, hyfsat liten form (jag använder mig av en vanlig plastburk). Sätt sedan in i frysen under tiden du gör ganache.
  4. Smält din mörk choklad över vattenbad,
  5. Mosa din avokado ordentligt så inga klumpar finns kvar. Blanda sedan med kakaon och steviaströ till en kräm. Tillsätt nästan all smält choklad (du ska bara behålla lite för garnering) och blanda om. Nu kommer krämen blir mer kompakt.
  6. ↓ Tag ut bottnen från frysen och bred ut denna avokado-ganache slätt med en slickepott. Om du har svårt att göra det kan du blöta ner din slickepott emellanåt. Ringla över lite av den kvarstående smälta chokladen. Strö över lite cacao nibs och sätt in i frysen för ca 45'-1 timma.
  7. Du kan behålla kakan längre tid i frysen men då är det viktigt att du låter den tina innan du serverar. Sedan kan du hugga in. Mycket gott är detta!