Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ninas smakrika kycklingpannkaka med jordnötsdipp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fylld av heta smaker från sambal oelek och shipotlepaste till dessa kyckligpannkakor.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 halv grillad kyckling utan skinn
  • 0 .75 dl grädde
  • 150 g keso
  • 2 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 1 tsk chipotlepaste
  • 1 tsk sambal oelek
  • 25 g smör

Jordnötsdipp

  • 0 ,5 dl jordnötssmör
  • 0 ,5 dl smör.

Så här gör du

  1. Lägg smörklickar i en ugnsform. Skilj kycklingköttet från benen och fördela jämnt i formen och lägg på osten.
  2. Vispa ihop grädde, ägg, sambal oelek, chipotlepaste och tillsätt keson. Häll över blandningen och grädda pannkakan i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
  3. Jordnötsdippen: Smält försiktigt smören i mikrovågsugnen i 15 sekunder. Rör ihop.