Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Niclas Wahlgrens thailändska nudelwok med quorn

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Nudlar, quorn, grönsaker, svamp och exoisk frukt samsas i Niclas chiliheta wok.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g quorn, strimlor
  • 3 msk olivolja
  • 1 st rödlök
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • ingefära, 5 cm finhackad
  • 1 st citrongräs
  • 1 st röd chili, finhackad
  • 100 g haricot verts
  • 1 st röd paprika, i bitar
  • 100 g rödkål, strimlad
  • 8 st shitakesvamp, delade
  • 1 msk röd curry
  • 1 st lime
  • 3 msk soja, eller fisksås
  • 150 g fullkornsnudlar
  • 1 dl jordnötter
  • 2 dl papaya, tärnad
  • koriander, grovhackad, 1 näve

Så här gör du

  1. Hetta upp olivolja i en stor panna. Fräs lök, vitlök, ingefära, citrongräs och chili under omrörning i 3 minuter. Tillsätt quornstrimlor och haricots verts och efter några minuter, de resterande grönsakerna. Skaka pannan något och rör om.
  2. Blanda ut den röda curryn med 1 dl vatten och tillsätt den tillsammans med limejuice, soja eller fisksås och nudlar, rör runt väl i pannan. Häll upp woken i ett vackert fat och strö över jordnötter, papaya och färsk koriander. Garnera med en limeklyfta.