Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nice cream med jordgubbar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jordgubbar och melon – den här glassen smakar verkligen sommar! Garnera gärna med lite hackad mörk choklad.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bananer
  • 250 g jordgubbar, frysta
  • 1 ½ dl kokosmjölk, den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)

Till garnering

  • färska eller frysta jordgubbar
  • cantaloupemelon i stjärnmönster (uttryckta med stjärnformade kakformar)
  • 20 g mörk choklad, hackad
  • röd oxalis (harsyra)

Så här gör du

  1. Skala och skiva bananerna. Lägg skivorna i en påse och lägg in påsen i frysen i minst 5–6 timmar.
  2. Mixa bananskivorna. Mixa i jordgubbarna (om de är stora så dela dem på mitten, så går de lättare att mixa). Tillsätt kokosmjölken och mixa till en krämig glass.
  3. Servering: Sätt in fyra portionsglas i frysen 10 minuter före servering. Ta ut portionsglasen ur frysen och lägg upp glassen. Garnera med jordgubbar, melonstjärnor, hackad choklad och en kvist röd oxalis.