Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nice cream med hallon, kiwi & mynta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Du kan enkelt göra en hallonsås till glassen genom att mixa hallon och en klick honung. Låt såsen passera genom en sil om du vill ha den slät.

Ingredienser

4 portioner

Hallonsås

  • 2 dl hallon
  • 1 msk honung

Nice cream med hallon

  • 3–4 bananer
  • 225 g hallon, frysta
  • 1–1 ½ dl kokosmjölk den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)

Till garnering

  • 2 kiwi
  • 100 g hallon, frysta mynta

Så här gör du

  1. Hallonsås: Mixa hallonen och honungen. Passera genom en sil, om man vill ha en slät sås.
  2. Nice cream: Skala, skiva och frys in bananerna i minst 5–6 timmar.
  3. Mixa bananskivorna med hallonen. Tillsätt kokosmjölken och mixa ihop allt.
  4. Servering: Skala och skiva kiwin, lägg några skivor av kiwin på insidan av portionsglasen. Lägg i nice cream och lägg på frysta hallon och kiwi. Häll på hallonsås och garnera med mynta.