Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

New York Cheesecake

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Detta är mitt favoritrecept på cheesecake, den bakade versionen! En söt färskostfyllning och en syrlig hallontopping som bryter av mot det söta.

Ingredienser

8 portion

Digestivebotten:

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smält smör

Cheesecakesmet:

  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl maizena
  • 600 g Philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl kesella eller gräddfil
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde

Hallontopping:

  • 3 dl frysta hallon
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om ordentligt. Häll i en form på 15 eller 18 cm och fodra formen, inte enda upp till kanterna. Tryck till med ett glad för att packa bottnen. Grädda i ungefär 8 minuter.
  3. Blanda ihop strösocker och maizena.
  4. Tillsätt kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt, tillsätt vaniljen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt, häll i grädden lite i taget efter.
  5. Grädda i 30 minuter, stäng av värmen och låt stå i eftervärmen i 30 minuter till. Låt svalna i kyl 6-8 timmar.
  6. Häll allt till hallontoppingen i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter.
  7. Glöm inte att röra om så inget bränns på botten! Häll upp i en rengjord glasflaska eller en skål. Toppa sedan din cheesecake med sylten.