Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Naturligt sötade chokladbollar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 43 st har redan röstat

Att baka goda saker utan socker är mycket enklare än de flesta tror. Bara för att något är grymt gott behöver det inte vara onyttigt, det är dessa dadelbollar bevis på! Kolla in fler recept på chokladbollar!

Ingredienser

10 st
  • 8 st färska, urkärnade dadlar
  • ca 2 dl fiberhavregryn
  • 2 msk lättmjölk
  • 2-3 msk kakao
  • riven kokos
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1-2 msk kokosolja

Så här gör du

  1. Kärna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare tillsammans med kokosoljan. Tillsätt sedan kakao, vaniljpulver, mjölk och 2 msk riven kokos till smeten och rör om ordentligt eller mixa lite snabbt. rör sedan ner havregrynen lite i taget tills du fått en önskvärd konsistens på smeten. Forma till bollar och rulla i riven kokos, låt sedan stå kallt minst 15 min innan servering!