Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmussla

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Nässelsoppa med fänkål och halstrad pilgrimsmussla. Servera gärna med ett gott bröd, kanske som en förrätt till valborgsfesten?

Se exempelvis: recept på kuvertbröd med sesamfrön

Ingredienser

4 portioner
  • 2 schalottenlökar
  • ¼ fänkål
  • 2 msk smör
  • 125 g förvällda nässlor
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 potatis
  • salt, peppar

Till servering:

  • 8 pilgrimsmusslor
  • rapsolja
  • salt, peppar

Till garnering:

  • ev. nässla eller kruspersilja

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. Ansa och skiva fänkålen. Fräs i en gryta med smör grönsakerna blivit lite mjuka.
  2. Tillsätt hackade förvällda nässlor, grönsaksbuljong och en skalad riven potatis. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Halstra i ytterst lite rapsolja, cirka 30 sekunder per sida. Salta och peppra lätt. Servera musslorna i soppan. Garnera ev med en späd nässla. Servera med kuvertbröd med sesamfrön.