Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nässelfylld vol-au-vent med färskrökt lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna vol-au-vent, även kallad smördegskopp, är fylld med späda nässlor och purjolök.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 små vol-au- vent

Fyllning

  • 1 bit purjolök, cirka 56 cm
  • Smör
  • 2 liter späda nässlor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • Salt och vitpeppar

Till servering och garnering

  • 6 färskrökt lax
  • Dill
  • Citronrasp

Så här gör du

  1. Förväll nässlorna i 1 minut i vatten. Låt rinna av.
  2. Dela purjolöken på längden. Skölj och skiva den tunt.
  3. Hetta upp smöret i en panna och fräs strimlorna. Tillsätt nässlorna och slå på grädden. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och senap.
  4. Fördela blandningen i flarnen. Lägg på en eller två laxskivor, citronrasp och garnera med dill.