Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nasi goreng på blomkål med wokade grönsaker, ägg och nötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Nasi goreng är en gammal klassiker från det indonesiska köket.
Man kan fodra skålen med bladspenat och på så vis få en rå grönsak med på tallriken. Den varma maten gör spenaten precis ätmjuk, mycket fiffigt!

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stort blomkålshuvud eller två mindre
  • 200 g sugarsnaps/sockerärtor
  • 2 röda paprikor
  • 1 morot (kan uteslutas)
  • en bit riven vitkål
  • 100 g osaltade nötter
  • 100 g bladspenat
  • 4 ägg
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • olivolja
  • salt och peppar
  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Ansa och kör blomkålen i matberedare med metallkniven till ett fint smul. Stek smulet i stekpanna med olivolja och kryddor. Tillsätt 1 dl vatten/grönsaksbuljong och koka blomkålen mjuk. Det tar ca 2 minuter.
  2. Låt stå varmt och täck gärna med folie medan du wokar de övriga grönsakerna.
  3. Strimla sugarsnaps, morötter, paprika och vitlök. Woka alltsammans ätmjukt i stekpanna i lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Gillar du chili och vitlök så tillsätt även det i woken!
  4. Vänd ihop blomkålssmul med wokade grönsaker. Lägg upp i skålar med bladspenat i botten. Stek fyra ägg och toppa med dem, samt koriander och grovhackade nötter.