Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nasi goreng med kyckling, vitkål och sockerärtor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Nasi Goreng är en rispytt från Indonesien. En perfekt resträtt att laga på kallt ris. En slags Asiens motsvarighet till pyttipanna.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 5 dl kokt ris
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 500 g vitkål
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe salladslök
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl soja
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl sweetchilisås
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen (om du inte redan har färdigkokt)
  2. Tärna kycklingen och finhacka vitlöken. Stek det tillsammans med lite olja i en stor stekpanna eller wokpanna tills kyckling blivit brynt.
  3. Strimla vitkålen, dela sockerärtorna på hälften och skiva salladslöken tunt. Lägg i alla grönsaker i stekpannan och woka allt ytterligare ca 3 minuter.
  4. Tillsätt riset och stek alltsammans ett par minuter.
  5. Rör ned sambal oelek, tomatpuré och soja. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda matlagningsyoghurten och sweetchilisåsen.
  7. Servera den kalla såsen till din nasi goreng!