Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nanaimobitar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat
Nanaimobitar
JENNY GRIMSGÅRD

Dessa små, vackra godsaker är ursprungligen från Kanada. Där kan bitarna ha både grön och rosa fyllning med olika smaksättning. Bäst iskall med en kopp starkt kaffe till. Recept av Anette Rosvall.

Ingredienser

1 portion

Botten

  • 100 g smör
  • 100 g smält choklad
  • 150 g kex i små, små bitar (till exempel mariekex)
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1/2 dl hackade nötter (vi valde rostade hasselnötter)
  • 1/2 dl socker
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 ägg, ihopvispade

Fyllning 1

  • 200 g mjukt smör
  • 9 dl florsocker
  • 1 dl tjock vaniljkräm (här gjorde vi på marsánpulver, men du kan förstås koka en egen vaniljkräm också)
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning 2

  • 200 g mörk choklad, hackad i riktigt små bitar
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform 25-35 centimeter.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser i kastrullen och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspappret. Enkelt, eller hur?
  3. Låt botten vara i ugnen i cirka 10 minuter, låt den svalna. Under tiden gör du fyllning 1.
  4. Fyllning 1: Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllning 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
  5. Fyllning 2: Lägg chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser sig i grädden.Medan massan fortfarande är varm rör du ner smöret. Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills allt har svalnat ordentligt, skär i små tunna skivor eller bitar.
Du kanske även gillar