Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nana ice cream bowl med jordgubbar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ljuvlig glass gjord på jordgubbar, banan, kokosmjölk och grekisk yoghurt. Ringla över en chokladsås som går snabbt och enkelt att göra om du vill.

Ingredienser

4 portioner

Nana ice cream

  • 2 bananer
  • 500 g frysta jordgubbar (eller snoppa av och frys in färska)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1-2 dl grekisk yoghurt eller havreyoghurt

Chokladsås

  • 1 dl lönnsirap
  • 1 ½ msk kakaopulver

Tillbehör

  • färska jordgubbar
  • granatäppelkärnor
  • marängsmulor
  • eventuellt chokladsås eller flytande honung

Så här gör du

  1. Nana ice cream: Skala och skiva bananerna, frys in skivorna i minst 4-5 timmar.
  2. Mixa jordgubbar och bananskivor, blanda i kokosmjölken och yoghurten och mixa glassen slät. Vänd runt innehållet i mixern emellanåt så det blir jämnt fördelat.
  3. Chokladsås: Koka ihop lönnsirap och kakao. Vispa till en slät chokladsås.
  4. Servering: Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på färska jordgubbar, granatäppelkärnor och marängsmulor och eventuellt chokladsås eller flytande honung.