Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mustig chokladkaka med kidneybönor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Mustig chokladkaka med kidneybönor
Kostvetarn

Älskar du choklad? Då är denna kaka någonting för dig! Chokladkakan är glutenfri, sockerfri, laktosfri och fylld med antioxidanter, vitaminer och mineraler! Rikligt med chokladsmak för chokladlovern!

Ingredienser

10 portioner
  • 1 burk (400 g) röda kidneybönor
  • 3 st ägg
  • 3 msk dadelsirap (eller honung)
  • 3 msk kakao
  • 2 msk Carob
  • 3 msk kikärtsmjöl
 (eller vetemjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk ekologisk kokosolja
  • 1 msk sötströ eller steviaströ
  • 1 nypa salt

Formen

  • 3 msk flytande smör & rapsolja

  • 3 msk kikärstmjöl (eller ströbröd)

Topping

  • 100 g sockerfri mörk choklad

Så här gör du

  1. Öppna en tetra kidneybönor (i lag), skölj noggrant i ett durkslag. Låt rinna av.
  2. Mixa bönorna med ägg. Tillsätt dadelsirap, en nypa salt, kakao, carob, kikärtsmjöl, bakpulver, kokosolja och sötströ eller steviaströ. Mixa allt väl.
  3. Smöra och ströa två mindre formar eller en större springform. Häll i smeten. Strö över hackad mörk choklad på toppen.
  4. Ställ in i ugnen på 200 grader Celsius i cirka 15 minuter. Voilà!
1 kommentar om "Mustig chokladkaka med kidneybönor"
  • AnitaMartinsson
    AnitaMartinsson

    Jag saknar recept på sockerfri både mjuka kakor å småkakor. skulle gärna vilja ha det. MVH Anita

Du kanske även gillar