Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Musselsoppa med rotfrukter, sidfläsk & fänkål

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Skölj och kontrollera att musslorna är hela och att skalsköldarna är slutna. Om musslan är öppen – knacka den lätt i köksbänken och se om den sluter sig. Om den inte gör det – kasta den! Tillaga musslorna så snart som möjligt.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g varmrökt sidfläsk
  • 2 msk rapsolja
  • ½ fänkål, 150 g
  • 2 skalade potatisar, 300 g
  • 2 skalade morötter, 300 g
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 8 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt, peppar

Till garnering:

  • ½ dl hackad bladpersilja

Till servering:

  • Baguette

Så här gör du

  1. Skölj och kontrollera musslorna. Skala och hacka lök och vitlök. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skiva fänkålen. Tärna potatis och morötter.
  2. Fräs lök, vitlök och varmrökt sidfläsk i en gryta med rapsolja tills löken är mjuk. Tillsätt fänkål, potatis, morötter, vitt vin, buljong och grädde. Koka upp under omrörning. Lägg ner musslorna och låt koka tills musslorna öppnat sig i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta upp musslorna med hålslev och fördela i djupa tallrikar. Ös soppan över musslorna och garnera med persilja. Servera med skivad baguette.