Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Musselsoppa med rökt paprika

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Självklart går det utmärkt att använda sig av musslor på burk i stället för färska musslor. Låt då soppan koka samman utan musslor i 10 minuter och lägg i stället ner musslorna precis före servering så de bara hinner bli varma. Får de koka med blir de lätt sega.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st nät musslor
  • rapsolja att steka i
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 msk rökt paprikapulver, crika
  • 1 st röd paprika
  • 2 st morötter
  • 4 dl rödvin
  • 4 dl vatten
  • 1,5 msk koncentrerad hummerfond
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Lägg musslorna i en stor bunke och skölj dem noga under rinnande kallt vatten i cirka 2 minuter. Skrapa därefter bort det ”skägg” som ibland sitter längs med kanterna. Det går enklast med en vass skalkniv. Ta bort musslor som är trasiga.
  2. Ta ut fröhuset och skär paprikan i grova strimlor. Skala moroten och skär den i tunna stavar. Hetta upp en vid kastrull med rapsolja och fräs lök och vitlök tills de mjuknat. Tillsätt paprika, morot och paprikapulvret och bryn i cirka 1. minut. Slå på vin, vatten och hummerfond och låt koka i 5-8 minuter. Lägg ner musslorna och koka i ytterligare 5 minuter under lock.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd. Tänk på att ta bort eventuella musslor som inte öppnat sig.