Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

MUFFINS med Tomat & Basilika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En god “mat-muffins” som passar till såväl utflyktskorgen som till en pastasallad eller på buffén.

Ingredienser

12 stycken
  • 7 dl Vetemjöl
  • 2,5 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl finhackad Basilika - färsk eller fryst
  • 3 st Ägg
  • 1,5 dl Parmesan - riven
  • 2,5 dl krossad Tomat - gärna med vitlök
  • 1,5 dl Oliv eller Rapsolja
  • 400 g Kesella - lätt
  • 12 st gröna Oliver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke (mjöl, bakpulver, salt, basilika)
  3. Vispa äggen pösigt (i en separat bunke) och tillsätt parmesan, tomater, olja och kesella
  4. Rör samman mjöl- och äggblandningen till en smet
  5. Klicka ut i muffinsformar - gärna i ett bläck - och stick ner en oliv i varje muffins
  6. Grädda - strax under mitten - ca 20 minuter. Låt svalna något innan du lossar muffinsen från bläcket