Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mozzarellasallad med tomatkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tomat– och mozzarellasallad i ny tappning. Tomatkrämen är en användbar röra som också passar bra till sommarens grillade fisk, kyckling eller kött. Men den är också god som grönsaksdipp eller antipasto tillsammans med charkuterier, oliver och crostini.

Ingredienser

4 portioner

Mozzarellasallad

  • 4 mozzarellaostar
  • ½ röd chilifrukt
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • ¾ dl olivolja
  • ½ citron, rivet skal flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 kruka basilika
  • rucola
  • cirka 1 dl svarta oliver

Tomatkräm (4 dl)

  • 1 dl soltorkade tomater i marinad
  • 350 g färska tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 50 g valnötter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm strösocker
  • 1 dl olivolja eller olja från tomatburken
  • ½ röd chilifrukt
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Mozzarellasallad: Kärna eventuellt ur chilifrukten om du inte vill ha sting i smaken. Finhacka chilin. Blanda chilin med vinäger, olivolja, citronskal, salt och peppar.
  2. Låt osten rinna av och skär den i skivor. Lägg upp på fat och ringla över marinaden. Låt gärna dra en stund.
  3. Lägg på basilikablad, rucola och oliver vid servering. Servera med tomatkrämen.
  4. Tomatkräm: Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Dela, kärna ur och fintärna de färska tomaterna. Hacka vitlöken och basilikan.
  5. Mixa alla ingredienser utom chili, salt och peppar.
  6. Kärna eventuellt ur chilifrukten om du inte vill ha sting i smaken. Finhacka chilin. Vänd ner den och smaka av med salt och peppar.