Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Moules frites – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Lyxigt gott med vinkokta musslor och pommes frites. En klassisk rätt med rötter i Belgien som är enklare att laga än man tror. Väldigt god kombination av salta musslor, färska kryddor och krispig potatis.

Recept ur “Allt gott från havet” av Christian Hellberg.

Läs också: Recept på klassisk aioli

Läs också: Så gör du sötpotatispommes frites

Ingredienser

4 portioner (huvudrätt)

Moules

  • 3 nät blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor, finskurna
  • 3 schalottenlök, finskurna
  • 50 g smör
  • 3 dl vitt vin
  • 4 –5 dl grädde
  • 4 kvistar persilja, hackad
  • 2 färska lagerblad
  • 4 kvistar dill, hackad
  • 2 bifftomater, tärnade
  • salt

Frites

  • 3 bakpotatisar, tärnade i kuber 2x2 cm
  • 2 msk smör
  • salt

Så här gör du

  1. Moules: Tvätta och skrubba musslorna. Släng döda och trasiga musslor.
  2. Fräs vitlök och schalottenlök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna. Slå på vinet och koka upp under lock tills musslorna öppnat sig. Häll på grädde, persilja, lagerblad och dill. Låt koka i några minuter. Vänd ner tomaterna.
  3. Smaka av med salt. Servera med potatisen.
  4. Frites: Tärna potatisen. Koka den i saltat vatten. Stek den i smör tills den är gyllenbrun. Smaka av med salt.
4 kommentarer om "Moules frites – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Teresa Küchler

      Hej, och tack för kommentar. Vi korrigerar detta så klart.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Teresa Küchler

      Vad roligt att du gillade det 🙂
      Trevlig sommar!