Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotsrulltårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Prova en ny, spännande version av rulltårta, med morot! På bilden är kakan dekorerad med torkade blad från rosor och ringblommor.

Ingredienser

1 portion

Botten

  • 1 medelstor morot, cirka 100 g
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker + extra strösocker att rulla tårtan i
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 200 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 msk nypressad citronsaft
  • 1/2 citron, finrivet skal

Till garnering

  • 50 g vit choklad

Till dekoration

  • eventuellt torkade blomblad

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 225 grader. Riv moroten ganska fint.
  2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
  3. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner det i äggsmeten med en handvisp. Vispa även ner den rivna moroten.
  4. Bred ut smeten i ett tunt, jämnt lager på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter tills botten blivit lite gyllenbrun.
  5. Strö socker över ytan, täck med ett bakplåtspapper och vänd så att botten kommer upp. Vänta någon minut och dra sedan bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna i cirka 15 minuter.
  6. Fyllning: Vispa smöret mjukt, gärna med elvisp, och tillsätt resten av ingredienserna. Vispa ihop till en krämig glasyr.
  7. Bred glasyren över botten. Rulla ihop tårtan och lägg den med skarven neråt. Låt stå i kylen tills den ska serveras, den kan förberedas cirka 1 dygn i förväg.
  8. Garnera med smält vit choklad som du ringlar över rulltårtan. Dekorera eventuellt med torkade blomblad.