Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka med kanel och kardemumma med vanilj/karamellglasyr

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Denna är sockerfri, äggfri, laktosfri och glutenfri. Jag använde No Egg ersättning som finns att köpa.

Ingredienser

12 portion

Morotskaka

  • 3 dl havremjöl
  • 3 dl rivna morötter
  • 2 dl dl solrosojla
  • 2 dl druvsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg eller No egg-ersättning

Glasyr

  • 50 g kvarg vanilj (laktosfri)
  • 250 g karamell pudding

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa No egg och druvsocker.
  2. Blanda de torra ingredienserna och häll äggblandningen i det. Tillsätt solrosolja och sist rivna morötterna. Smörj en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen i 40 min. Ta ut och låt svalna.
  3. Gör i ordning glasyren och häll över kakan. Strö över lite havssalt och kakao. Ställ i kylen tills den ska ätas 😊