Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat
Morotskaka – enkelt recept

Klassisk morotskaka! Under min tid på Rosendal var den här kakan kungen av kakor. Den fick bara inte ta slut under dagen. En liten varning bör dock utfärdas, man blir nästan beroende av denna kaka!

Här är ett klassiskt recept på en härligt saftig morotskaka med krämig topping.

Ingredienser

6 portioner
  • 2 1/2 dl solrosolja
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 4 dl fint rivna morötter
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nyriven muskot
  • 1 tsk kanel
  • Knappt 1 dl grovt hackade valnötter

Topping

  • 200 g smält avsvalnat smör
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, saft och skal

Till garnering

  • Hyvlade morotsstrimlor

Så här gör du

  1. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget. Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt till sist valnötterna.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i 200° cirka 30- 35 minuter.
  3. Vispa alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Obs, det är jätteviktigt att smöret inte är för varmt.
  4. Bred på smeten på den avsvalnade kakan. Ställ kallt i minst 1 timme så att toppningen stelnar något.
  5. Garnera med morotsstrimlor, klart!
Du kanske även gillar