Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morot- och blomkålssoppa med kokosmjölk, gurkmeja och ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Morot- och blomkålssoppa med kokosmjölk, gurkmeja och ingefära
Jenny Sjöberg

Ingredienser

4 portioner
  • 5 st Morötter, skalade
  • 1 st Blomkålshuvud, litet
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 cm Ingefära, färsk
  • 400 g Kokosmjölk
  • 1 tsk Gurkmeja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka 5 morötter i bitar ca 5 min i 2 dl vatten. Lägg sedan i ett litet eller 1/2 stort blomkålshuvud i bitar, 1 gul lök i bitar, 1-2 vitlöksklyftor i bitar, 3 cm ingefära i bitar, 400 g kokosmjölk-/grädde, 1 tsk gurkmeja och örtsalt. Koka ca 10 min till. Stavmixa.
Du kanske även gillar