Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mörk tryffel med bladguld

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Överraska med festliga gyllene praliner på godisbordet.

Ingredienser

1 sats
  • 2 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, 65 %
  • 250 g mörk choklad, smält
  • 60 g smör
  • bladguld, pulver eller ark

Så här gör du

  1. Koka upp grädden och hacka 200 g mörk choklad.
  2. Häll grädden i tre omgångar över den hackade chokladen och rör mellan varje gång.
  3. När chokladen har smält helt och hållet, tillsätter man det rumsvarma smöret.
  4. Häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper och gör en jämn ”kaka” cirka 8 mm hög. Låt den stelna.
  5. Skär sedan kakan i lagom stora fyrkanter eller rektanglar.
  6. Doppa chokladbitarna i den smälta mörka chokladen. Strö över gulddekor innan chokladen stelnat och lägg på en bit plastfilm och tryck försiktigt ner den på pralinen. Låt allt torka några timmar och du har skapat en gyllene pralin till godisbordet. Plastfilmen ska sitta kvar på tryffeln medan den stelnar – kan ta ett par timmar.