Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk pepparkaka – julgranskaka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Mjuk pepparkaka som gräddas i långpanna för att därefter förvandlas till stjärnor i olika storlekar med hjälp av bakformar. Stjärnorna staplas på varandra till en fin julgran. En roligare mjuk pepparkaka!

Ingredienser

1 mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

  • 100 g flytande margarin, 1 dl
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kryddnejlikor, malda
  • 2 tsk kanel, malen
  • florsocker

Så här gör du

  1. nbsp; Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt margarin och filmjölk.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor och blanda ner i smeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda i cirka 15 minuter. Så gör du julgranen: 1. nbsp; Använd formar för att trycka ut stjärnor i olika storlekar. 2. Stapla stjärnorna på varandra. Strö över florsocker – och du har en snötäckt julgranskaka till kaffebordet eller som bordsdekoration.