Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk päronkaka med mandel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6-8 portioner
  • 90 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl mandelmjöl, finns ibland på glutenfria hyllan i mataffären
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk finrivet citronskal, skalen av ungefär 1 citron
  • 2 päron, skalade och delade i 4 delar
  • 1/2 dl farinsocker
  • råsocker att strö över
  • vispgrädde till servering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman smöret och sockret tills det blir krämigt. Tillsätt ägg, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och citronskal och blanda samman.
  2. Skeda ner blandningen i en smord pajform med löstagbar botten.
  3. Lägg päronen och råsockret i en skål och blanda tills frukten är täckt med sockret. Tryck ner päronen i smeten och baka i mitten av ugnen 35-40 minuter eller tills den är färdigbakad, prova med en sticka.
  4. Ta ut kakan och strö över lite råsocker. Pudra även över florsocker precis före servering. Servera med vispgrädde eller vaniljvisp.