Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjölkfri räk- & lax cheesecake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Krämig och god cheescake med räkor och lax som dessutom är hel mjölkfri

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g kavring
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 5 st gelatinblad
  • 1 st rödlök
  • 1 burk stenbitsom
  • 500 g räkor
  • 300 g gravad lax
  • 2 msk citronsaft
  • 200 ml mjölkfri creme fraiche
  • 300 g mjölkfri färskost
  • 1 msk dill

Så här gör du

  1. Börja med att mixa brödet i mixer eller med stavmixer och smält sen smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör ihop tills det blir degigt och häll i en form med avtagbara kanter
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör ihop creme fraich och osten i en bunke.
  3. Finhacka löken. Skala och hacka räkorna samt skär hälften av den gravad laxen i mindre bitar. Lägg resten åt sidan för att rulla ihop och dekorera tårtan med.
  4. Rör ner laxen och räkorna i smeten och blanda ner dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.
  5. Krama ur gelatinbladen och smält på svag svag värme. Blanda ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Häll smeten över kavringsbotten och låt stå kallt minst 5timmar men helst under natten