Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjölkchokladkaka med mandel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lättlagad chokladkaka som lätt blir en favorit i familjen!

Ingredienser

8 bitar
  • 200 g skållad mandel
  • 200 g mjölkchoklad
  • 200 g rumsvarmt osaltat smör
  • 200 g socker
  • 4 stora ägg, delade i gulor och vitor
  • Glasyr:
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g osaltat smör
  • Till servering:
  • lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 26-28 centimeter i diameter. Klipp till ett papper så det passar formens botten. Smöra och mjöla formen och pappret.
  2. Mixa mandeln till mindre bitar i matberedaren eller stöt den i mortel. Smält chokladen över vattenbad.
  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, och vispa till en slät smet. Blanda ner mandeln och chokladen.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner i smeten med luftiga tag, lite i taget.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 35 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
  6. Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Servera med vispad grädde.