Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjölkchokladkräm med hallon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En himmelsk dessert som får smaklökarna att sväva på moln.

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g mjölkchoklad, av bra kvalitet
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hallon

Så här gör du

  1. Hacka och smält mjölkchokladen över vattenbad. (Inte mikro, då mjölkchoklad är väldigt värmekänslig och lätt blir förstörd.) Låt svalna något.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt. Rör ner vispet i den smälta chokladen. Rör slätt.
  3. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen. Rör slätt. Vänd ner försiktigt ner resten av grädden. Fördela i koppar. Ställ kallt. Toppa med hallon vid servering.