Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacopaj – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 78 st har redan röstat

Perfekt till middag eller lunch. Byt ut era vanliga tacos mot den här goda tacopajen. Lättlagad och supergod .Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips, grönsallad och den här supergoda guacamolen!

Ingredienser

1 paj
  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 500 g nötfärs
  • 1 tacokrydda
  • 1 st lime (skal och saft)
  • 1 st chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 st gul lök
  • 1 st kvisttomat
  • 4 dl creme fraiche
  • 150 g lagrad riven ost

Så här gör du

  1. Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform.
  2. Pressa ut den ordentligt och se till att den kommer upp högt på kanterna. Om ni vill kan degen förgräddas, 225 grader i ca 10 minuter eller tills skalet fått färg.
  3. Börja med fyllningen, stek färsen i en stekpanna med olja. Tillsätt sedan tacokryddan tillsammans med lite vatten enligt instruktionerna på tacokryddan.
  4. Hacka chilin till mindre bitar och tillsätt till tacofärsen.
  5. Fortsätt med skal och saft från en limefrukt.
  6. Avsluta med en kruka hackad koriander.
  7. Slå upp fyllningen i pajskalet.
  8. Skiva den gul löken och tomaten i skivor. Bred sedan ut som ett lager ovanpå fyllningen.
  9. Fortsätt med ett lager creme fraiche och sist ett lager med riven ost.
  10. Grädda pajen på 225 garder i ca 20 minuter. Om pajen får färg för snabbt, lägg på lite ugnsfolie på toppen så den inte bränner.