Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minutfilé à la Medelhavet

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Minutfiléer från Kronfågel
  • Smör och olja till stekning
  • Salt och svartpeppar

Ratatouille

  • 1/2 zucchini
  • 1/2 aubergine
  • 1 st stor röd paprika
  • 1 st stor gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. 1 1/2 dl bladpersilja, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 stor citron, rivet skal Skär grönsakerna i bitar.
  2. Strimla löken och hacka vitlöken.
  3. Stek grönsaker och lök i rikligt med olivolja tills de fått fin färg. Tillsätt socker och vinäger och koka upp.
  4. Tillsätt tomater, örter, salt och svartpeppar.
  5. Sjud på svag värme ca 15 min. Späd ev med vatten.
  6. Blanda vitlök, persilja och citronskal till gremolatan.
  7. Krydda Minutfiléerna och stek ca 3 min på varje sida. Toppa kycklingen med gremolata och servera med ratatouille.
  8. Smaklig måltid!