Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minut- Saltimboccafilé

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tillagningstid: ca 20 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Minutfiléer från Kronfågel
  • Salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 8 parmaskinka
  • 8 st salviablad

Tomatsås

  • 1 st stor morot
  • 1 st stor stjälk bladselleri
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 urkärnad chili
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 tsk strösocker

Salviasmör

  • 10 st salviasmör
  • 100 g smör

Pasta

  • 2 färsk svampravioli
  • Riven parmesan

Så här gör du

  1. Krydda och linda in varje filé med salviablad och två skivor skinka.
  2. Hacka morot, selleri, lök, vitlök och chili.
  3. Bryn kycklingen på båda sidor, först med skinkskarven nedåt, på hög värme tills den fått fin färg. Tag den ur pannan.
  4. Fräs grönsakerna tills löken blivit mjuk. Lägg tillbaka kycklingen, slå på vinet och låt koka upp.
  5. Tillsätt krossade tomater och socker. Låt sjuda under lock tills allt kokat ihop och kycklingen är genomlagad.
  6. Bryn smöret med salvia tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
  7. Servera med kyckling och riven parmesan.
  8. Smaklig måltid!