Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mintkyssar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat
Mintkyssar
Leif Jacobsson

Ingredienser

15 stycken
  • 4 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 0,25 tsk ättikssprit
  • pepparmyntsolja, 5-7 droppar

Garnering:

  • 100 g mörk choklad 70%

Så här gör du

  1. Blanda vatten, florsocker och ättikssprit i en kastrull och koka upp.
  2. Pensla kanterna på insidan av kastrullen så att sockerkristallerna inte fastnar där. Koka sedan under lock på medelvärme i cirka 5 minuter. Sockerlagen skall kokas till mjukt kulprov (se nedan) (termometern visar 118 grader).
  3. Låt sockerlagen svalna under lock i 10 minuter. Tillsätt pepparmyntsoljan.
  4. Arbeta massan slät, smidig och ganska fast med en gaffel.
  5. Ställ skålen i en lagom stor kastrull med sjudande vatten (över vattenånga) och rör massan seg och tjockflytande.
  6. Spritsa eller klicka ut femkronors stora klickar av massan på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna och stelna.
  7. Smält chokladen och spritsa en klick i mitten av varje mintkyss.
Du kanske även gillar