Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mintknappar


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lättätna efter den tunga julmaten! Smälter i munnen.

Ingredienser

30 knappar
  • 
1 äggvita
  • 
3-4 droppar pepparmyntsolja
  • 
5 dl florsocker
  • 
100 g mörk choklad


Så här gör du

  1. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda i florsocker och rör tills massan är fast men fortfarande smidig.
  2. 
2. Stjälp upp massan på ett florsockertäckt bakbord och arbeta den mjuk och slät. Rulla sedan till kulor stora som en rejäl oliv. Lägg dem på en florsockerpudrad bricka eller skärbräda och platta till. Plasta in och ställ kallt medan du förbereder chokladen.
  3. 
3. Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa mintrundlarna i chokladen och låt dem rinna av ordentligt innan du ställer dem på ett bakplåtspapper för att stelna. Gärna i kylen om du vill att det ska gå snabbt.