Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minipizzor med salsiccia

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Salsiccia med sin milda men ändå rika smak är mycket gott på pizza. Lägg märke till att salsiccian ska vara rå.

Ingredienser

10 portioner på ett buffébord (cirka 48 pizzor)
  • 1/4 paket jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 5-6 dl vetemjöl

Tomatsås

  • 2 dl krossade tomater
  • 3/4 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 150 g rå salsiccia (säljs bland annat i större Ica-butiker)
  • 2 små paprikor av olika färg
  • 150 g riven ost

Garnering

  • färsk timjan eller oregano

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och rör så att jästen löser sig.
  2. Rör ner salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  3. Gör under tiden tomatsåsen. Kör krossade tomater och tomatpuré i en matberedare eller använd en stavmixer. Tillsätt oregano, olivolja, salt och peppar.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 48 jämnstora bitar. Kavla ut dem till små rundlar, 4-5 cm i diameter, och lägg dem på en bakpappersklädd bakplåt. Bred på lite tomatsås.
  5. Skär en skåra i den råa salsiccian. Ta ut innehållet och fördela det på ­pizzorna. Skär paprikorna i små bitar och lägg det ovanpå. Strö på riven ost.
  6. Grädda pizzorna i 225 grader i 8-10 minuter. Garnera med timjan eller oregano.