Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minipizzor med salami och paprika

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Min favoritsalami är Fellini salami. Passar bra tillsammans med såsen gjord på paprika och soltorkade tomater. Rostad paprika finns att köpa på burk, bra att ha hemma till röror och såser.

Ingredienser

4 portioner
  • 7 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 150 g rostad paprika (finns på burk)
  • 6-7 soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 100 g skivad salami
  • 2 mozzarella
  • 2 dl riven ost
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda med manelmjöl, fiberhusk, bakpulver, vatten, ägg och riven ost i en bunke. Låt stå och svälla i 10 min.
  3. Klicka ut 9-12 små högar av smeten och platta till och forma till pizzabottnar. Grädda i 12 min.
  4. Mixa de rostade paprikorna, de soltorkade tomaterna och olivolja med en stavmixer. Bred blandningen på minipizzorna när de är gräddade.
  5. Skär den röda paprikan fint och fördela på pizzorna. Gör samma sak med salamin. Skär mozzarellan i skivor och lägg överst tillsammans med den rivna osten.
  6. Ta några tag med pepparkvarnen och grädda i ugnen 10-15 min.
  7. Ät med sallad och oliver.