Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minipavlova med hallon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Glutenfritt! Frasiga och spröda maränger med vispad grädde och sötsyrliga hallon – baka en minivariant av tårtan som döptes efter den ryska prima ballerinan Anna Pavlova.

Ingredienser

12 stycken
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ citron, finrivet skal

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • cirka 250 g hallon
  • 1 msk kokos, riven

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa socker, äggvitor, salt och citronsaft i ett varmt vatten­ bad. Vispa tills blandningen är cirka 55–60 grader. Ta av bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med en elvisp tills marängen är kall. Vänd i citronskal med en slickepott.
  3. Spritsa små cirklar av marängen på en plåt med bakplåts­ papper. Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda i cirka 1 timme. Marängen är färdig när botten släpper från bakplåtspapperet. Låt marängerna svalna.
  4. Vispa grädden och spritsa lite grädde i mitten på varje maräng och toppa med hallon. Strö över kokos.