Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minihamburgare


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Minihamburgare

JESSICA HOLM

Pyssla ihop söta, små vimplar av tjockt färgat papper och tandpetare att sätta i hamburgarna. Klipp papperet i små trekanter, vik den raka sidan runt en tandpetare och limma ihop.

Ingredienser

10 små hamburgare


Hamburgerbröd:


  • 1/2 pkt jäst

  • 2 msk salt

  • 6 dl ljummet vatten

  • 12 dl vetemjöl

  • 2 dl sesamfrön


Hamburgare:


  • 500 g nötfärs

  • 3 äggulor

  • 2 msk vatten

  • 1 msk senap

  • 1 msk ketchup

  • salt & peppar efter smak


Till servering:


  • gurka, sallad, rödlök


Så här gör du

  1. Börja med bröden. Lös upp jästen i saltet och lite av det ljumma vattnet. Häll i allt mjöl och det resterande ljumma vattnet.

  2. Blanda degen tills den blir genomarbetad, tänk på att den ska vara en aning kladdig. Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.

  3. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen, utan att knåda den för mycket, till en avlång limpa. Dela den till lagom stora bitar (ungefär samma storlek som hamburgarna).

  4. Doppa bullarnas snittyta i sesamfröna. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa på plåten i ytterligare 30-40 minuter. Grädda i mitten av ugnen cirka 7-10 minuter.

  5. Blanda nötfärsen med de övriga ingredienserna i en bunke. Forma till tio små hamburgare och stek på spisen eller grilla ute på grillen.

  6. Sätt ihop de små hamburgarna och fyll med skivad gurka, sallad och rödlök.
Du kanske även gillar