Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minicheesecake med getost & nötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En smaskig cheesecake på rågbröd blir en härlig rätt på påskbuffén. En minicheesecake är lagom till 1 person som en liten rätt eller till 2 personer på buffé.

Ingredienser

4 cheesecake
  • 4 runda rågbröd eller rundlar av mörkt bröd, 10–12 centimeter i diameter

Kräm:

  • 200 g cream cheese, till exempel Philadelphia
  • 150 g bredbar getost
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk finhackad körvel
  • 2–3 msk finhackad mandel, valnötter eller hasselnötter

Garnering:

  • 8–10 rädisor
  • körvel
  • finstrimlat skal av 1 vältvättad citron

Så här gör du

  1. Lägg cream cheese och getost i en bunke och vispa ihop med elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i körvel och nötter för hand.
  2. Bred krämen på bröden, täck med plastfilm och förvara kallt till serveringen. Garnera med rädisor, skurna i tunna skivor, citronskal och körvelblad.